KRS247.no

Henter værvarsel...

– Brett stemmeseddelen skikkelig

Godt over 8 000 av de som kan stemme i Kristiansand har allerede gjort sin borgerplikt. Men det er en ting som de fleste har slitt med og som går igjen ved hvert valg.

– Det er å brette stemmeseddelen riktig, forklarer organisasjonsdirektør i Kristiansand kommune, Eva Åsland til KRS247.

Flere ganger har valgfunksjonærene blitt nødt for å hjelpe folk med å sørge for at seddelen brettes på en slik måte som gjør at folk ikke kan se hvilket parti du har stemt på.

– Seddelen er falset, som betyr at den skal brettes slik at stempelet kommer på fremsiden og det er litt komplisert  for folk flest. De styrer veldig og kommer gjerne ut med den på feil måte og i utgangspunktet skal vi jo ikke se hva de stemmer, sier Åsland.

For å stemme skikkelig må du gå ut av avlukket med to stemmesedler, en rød og en blå, men den representerer ikke hvilken side i politikken du står for, det er for å skille mellom kommune- og fylkesting.

Rød sedler for kommunevalget, blå for fylkestingsvalget.

Rød sedler for kommunevalget, blå for fylkestingsvalget.

Det er ikke lenger lov til å stryke ut kandidater, men det er fullt mulig å stemme opp kandidater som er et stykke nede på listen eller som ikke tilhører det partiet du vil gi din stemme.

– Det er en egen rubrikk for dette på siden hvor du kan føre på inntil tretten navn, sier Eva Åsland.

Hun har også en veldig grei huskeliste for deg som møter opp på valglokalene i dag.

– Det viktigste er at du har med deg legitimasjon og ta gjerne med deg valgkortet slik at du blir raskere registrert. Etter du har tatt to stemmesedler og gjort de endringene du skal, husk at du skal brette de riktig slik at vi ikke ser hvem du hare stemt på, sier Åsland.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/223770555″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]