KRS247.no

Henter værvarsel...

Thom Hells store dag

Denne lørdagskvelden er det Thom Hell som skal sitte ved bordenden, omkranset av artistene Inger Lise Rypdal, Jonas Fjeld, Bjarne Brøndbo, Silje Nergaard, Lene Nystrøm og OnkelP. En etter en skal de tolke kristiansanderens sanger, og opp i mot en million tv-seere skal bli bedre kjent med 39-åringen fra Hånes.

– I selskap med de andre i «Hver gang vi møtes» så føler jeg meg minst, den folk vet minst om og har hørt minst på. Jeg synes jo det var veldig kult å bli spurt. Det er jo en mulighet for meg til å få vist frem litt mer av min musikk og av det jeg gjør. En kan jo si at det er et nødvendig onde, men samtidig er det en eksklusiv greie å bli spurt om. Sier Thom Hell beskjedent.

Flaut

Selv om han også tidligere har vært en del av lørdagsunderholdninga på tv2, synes han fremdeles det er pinlig å se seg selv på skjermen:

– Jeg har aldri sett noen av episodene direkte, så kan jeg heller spole meg gjennom de tingene jeg kanskje synes er litt flaut for meg sjøl. Det føles veldig unaturlig å høre og å se seg sjøl. Når jeg ser meg på tv, så tenker jeg: «Hvem er den gamle mannen der? Det er jo ikke meg!» Men med en gang jeg begynner å synge, så går det greit! Jeg pleier å spole frem til sangen.

Kos fremfor konkurranse

I 2011 vant hans Team Thom det store korslaget på tv2. I «Hver gang vi møtes» er ikke konkurranseelementet med – bortsett fra i media:

– Det hadde jeg ikke tenkt på i det hele tatt, at det skulle sitte seriøse anmeldere og kaste terninger på et feel-good-program. Jeg tolker jo ting på min måte, det er ikke noen jury som skal sende oss hjem, vi bare koser oss jo!

Fornøyd

Likevel innrømmer han at han sjøl kastet litt terninger, da de andre skulle synge hans sanger, men antall prikker vil han ikke avsløre.

– Jeg fikk et sterkt inntrykk av alle. Det kom ikke noe tårer. Jeg er litt for interessert i musikk til det. Jeg klarte ikke å leve meg inn nok. Jeg har jobbet mye som produsent i det siste. Jeg tror jeg tok på meg produsentørene og prøvde å fokusere på hva de hadde forandret på låta, og hvordan hørtes det ut på norsk.

Selv om Thom Hell ikke ble rørt til tårer, gjorde det inntrykk å få sine sanger tolket av de andre:

– Ja, det er jo heilt tullete. Når Inger Lise kikker deg dypt inn i øyene og synger en av dine låter, så er det klart at en blir litt satt ut. Det er jo folk som jeg er vokst opp med, som jeg har hørt siden jeg var liten, humrer Thom Hell.

Ingen skandaler

De feite overskrifter uteblir i kjølvannet av Thom Hells dag i «Hver gang vi møtes»

– Det blir ikke de store oppslagene i VG, Dagbladet og Se og Hør om meg. Det er jo ikke noe å hente, jeg har ikke noen styggen på ryggen.

Det passer den sindige kristiansanderen godt. Han kan gjerne være midtpunkt, så lenge det er musikken som står i sentrum. Og om han synes det er krevende å vise seg frem på tv, så fikk han lønn for strevet i etterkant av innspillingen: Jonas Fjeld ba ham om å produsere den neste plata si.

– Da følte jeg jo at det var verdt alt, at jeg fikk være med på det programmet. For det er jo musikk jeg har lyst til å holde på med.

 

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/189793632″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]