Annonse

Vil ikke bruke penger på parkeringshus


En investorgruppe har beregnet at det vil koste 293 millioner kroner å bygge et parkeringshus med 460 plasser under Torvet. Det vil si nesten 640.000 kroner per parkeringsplass.

Politikerne i Kristiansand har  sagt nei til å bruke 75 millioner kroner på et parkeringshus under Torvet i Kristiansand.

En investorgruppe har beregnet at det vil koste 293 millioner kroner å bygge et parkeringshus med 460 plasser under Torvet. Det vil si nesten 640.000 kroner per parkeringsplass. Det mener investorene er for mye, og ba kommunen om å betale 75 millioner kroner til blant annet publikumsinnganger og innkjøringsramper.

Men i et lukket møte har politikerne i kommunalutvalget sagt nei. De mener kommunen ikke har råd og mener investorene bør bygge når det er økonomisk mulig.

Ordfører Arvid Grundekjøn (H) vil gjerne ha et parkeringsanlegg under Torvet, men mener ikke det er nødvendig at kommunen bruker penger på det nå.

– Et slikt p-hus vil være et pluss for byen, det ville bringe oss i forkant av utviklingen. Samtidig er det nå god parkeringsdekning, sier Grundekjøn til NRK Sørlandet.

Grundekjøn ber investorene vurdere når det kommersielle grunnlaget for å bygge p-hus er til stede.

– Å bruke offentlige midler på et slikt prosjekt må begrunnes i klarere samfunnshensyn. Dette er gunstig å få på plass etter hvert, men det er nok ikke politisk vilje til å bruke penger på dette nå.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar