Annonse

Vil ha mer helsefokus i valgkampen


Foto: Alf Otto Fagermo

Tirsdag ble det klart hvilke partier som ønsket å stille til valg fra Vest-Agder til høstens valg. Et av nykommerne på denne listen er et veldig ferskt parti, som ble startet i oktober 2016 av radiopersonligheten Lise Askvik. For Marianne Kvevik blir det en ny opplevelse å drive med politikk.

– Jeg er veldig opptatt av helse, både av egne erfaringer og mennesker rundt meg. Og det er faktisk bare sånn cirka to uker siden, ikke det engang, siden jeg fikk en telefon om jeg ville bli med. Så det er jo veldig nytt for oss alle, og det er ikke alle oss som er super-politikere. Så dette tar tid. Jeg har i grunnen ikke så mye politisk erfaring, men jeg har helseerfaring og er med i en del styrer og organisasjoner som gjør at jeg kan litt om det, sier nestleder og andrekandidat i Helseparitet Vest-Agder, Marianne Kvevik, til KRS247.

Partiet har ikke noen spesifikk samferdsels- eller kulturpolitikk, men kommer til å fokusere mest på helsepolitikken.

– Vi er opptatt av helse. Det er en ting i politikken som må forandres litt på, det må jobbes mye mer med og det sier folket også, sier Kvevik.

– Men hva er galt med helse-Norge i dag?
– Helse-Norge i dag har mye bra, men det er også ting som trengs å gjøre noe med. Sykehuskøene for eksempel, de er altfor lange, eldrepolitikken, den er for dårlig. Tilrettelegging må vi ha, fremfor styring. Det er mye økonomistyring og det må en endring til i ledelsen, forklarer nestlederen.

Hør mer her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer