KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil at dette skal gi gyldig fravær

I høst ble det innført en absolutt fraværsgrense for videregående opplæring på maks ti prosent i hvert av fagene for å unngå at en ikke får standpunktkarakter etter endt opplæring. Dette har blant andre trafikkskolene her på Sørlandet fått merke ved at elever har avlyst timer på dagtid. Dette vil Fremskrittspartiet til livs.

– Vi er ikke imot fraværsgrensen. Den mener vi er viktig for å forberede elevene på arbeidslivet. Men det handler om å ha en realistisk tilnærming til denne. Vi har sett at folk avlyser kjøretimene på dagtid og vi må få en tilnærming som gir elevene muligheten til å kunne ta lappen med god samvittighet uten å tenke på at de går glipp av standpunktkarakterer, sier gruppeleder Christian Eikeland (FrP) til KRS247.

I dag kom han ut med en pressemelding der han blant annet mener det er fylkeskommunens ansvar for å gi alle elever en god utdanning og ikke minst trafikk sikkerhet. Eikelands parti mener derfor at kjøreopplæring bør gi gyldig fravær for elevene på videregående skole.

Christian Eikeland (FrP) og Kai Steffen Østensen (Ap) - Foto: Alf Otto Fagermo

Christian Eikeland (FrP) og Kai Steffen Østensen (Ap) – Foto: Alf Otto Fagermo

– Det er to sentrale ting vi skal huske på når vi skal diskutere denne saken. Den ene er hvilket læringsutbytte elevene skal ha og da er det snakk om hvor mange timer de skal ha igjen for å gå i den videregående skolen. Der vet vi at fylkeskommunen hver eneste dag jobber med å nå det målet. Og det andre er hvilke konsekvenser det eventuelt vil få. Vil man miste læringsutbytte eller ikke, sier Kai Steffen Østensen (Ap).

Han tenker da på hvilke timer bør skolen legge til rette for at de kan brukes til nettopp kjøreopplæring. For Eikeland er også viktig med fleksibilitet og han mener det er vesentlig viktig for elever på yrkesfag.

– Der vil de komme i en jobb hvor det er veldig viktig å ha lappen. I tillegg synes vi det er viktig å kunne sette skolene i stand til å ta elevenes behov i fokus. Det er ikke alle som kan ta buss fordi de bor for langt borte.

Saken skal opp til Fylkestinget i oktober og det er til syvende og sist samferdselsdepartementet med Ketil Solvik Olsen og kunnskapsdepartementet med Torbjørn Røe Isaksen som må ta en endelig avgjørelse.

Hør hele debatten mellom fylkesrepresentantene her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/283627481″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]