KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi har havnet i en skvis

Hans Fredrik Grøvan forstår hvorfor politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, er overrasket over at Kristelig Folkeparti ikke ser ut til å gjøre det så bra til tross for at valgkampen har handlet om verdier.

– Jeg har nok inntrykk av at noe av den verdidebatten som vi har vært klar for har kommet på bordet, har kommet litt i bakgrunnen når det gjelder folks prioriteringer av hva de vil stemme. Og vi opplever vel at denne «blokktenkingen» har tross alt vært den mest dominerende. Det har vært vanskelig å definere oss som et sentrumsparti med den troverdighet som vi ønsker å ha i forhold til at vi tror mye av de politiske løsningene ligger i sentrum. Det har vært snakk om enten Støre eller Solberg og vi har vært litt i den skvisen som har gjort at det har vært vanskelig å få en tydelig posisjon, til tross for at verdidebatten har handlet om til dels om viktige ting som vi i KrF også er svært opptatt av, sier Grøvan til KRS247.

– Hvordan kommer dere til å endre på strategien for å unngå å havne under sperregrensen om to uker?
– Vi kommer til å være veldig tydelige på at vi har et regjeringsalternativ som peker på Erna Solberg som vår statsministerkandidat. Vi kommer til å være veldig opptatt av å få frem de seirene som vi har oppnådd ikke minst for Sørlandet i landsdelen våres, som har gjort en betydelig forskjell gjennom den posisjonen vi har hatt som samarbeidsparti som regjeringen har vært opptatt av. Også er vi opptatt av å formidle de verdiene som vi tror veldig mange ønsker at samfunnet skal bygge videre på. Den kristne kulturarven. Så de tre områdene der pluss skole- og familiepolitikk er det vi vil satse enda mer på de neste to ukene.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/339849181″ params=»color=19a2de&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]