Annonse

– Vi har havnet i en skvis


Hans Fredrik Grøvan - Arkivfoto: Ivar Eidsaa

Hans Fredrik Grøvan forstår hvorfor politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, er overrasket over at Kristelig Folkeparti ikke ser ut til å gjøre det så bra til tross for at valgkampen har handlet om verdier.

– Jeg har nok inntrykk av at noe av den verdidebatten som vi har vært klar for har kommet på bordet, har kommet litt i bakgrunnen når det gjelder folks prioriteringer av hva de vil stemme. Og vi opplever vel at denne «blokktenkingen» har tross alt vært den mest dominerende. Det har vært vanskelig å definere oss som et sentrumsparti med den troverdighet som vi ønsker å ha i forhold til at vi tror mye av de politiske løsningene ligger i sentrum. Det har vært snakk om enten Støre eller Solberg og vi har vært litt i den skvisen som har gjort at det har vært vanskelig å få en tydelig posisjon, til tross for at verdidebatten har handlet om til dels om viktige ting som vi i KrF også er svært opptatt av, sier Grøvan til KRS247.

– Hvordan kommer dere til å endre på strategien for å unngå å havne under sperregrensen om to uker?
– Vi kommer til å være veldig tydelige på at vi har et regjeringsalternativ som peker på Erna Solberg som vår statsministerkandidat. Vi kommer til å være veldig opptatt av å få frem de seirene som vi har oppnådd ikke minst for Sørlandet i landsdelen våres, som har gjort en betydelig forskjell gjennom den posisjonen vi har hatt som samarbeidsparti som regjeringen har vært opptatt av. Også er vi opptatt av å formidle de verdiene som vi tror veldig mange ønsker at samfunnet skal bygge videre på. Den kristne kulturarven. Så de tre områdene der pluss skole- og familiepolitikk er det vi vil satse enda mer på de neste to ukene.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer