KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi har gjort et dårlig valg

Fremskrittspartiets førstekandidat i Kristiansand, Stian Storbukås er selvfølgelig ikke fornøyd med at de mister to mandater i bystyret og går tilbake med over tre prosent i forhold til kommunevalget for fire år siden. Han mener de har tapt slaget, men vunnet krigen.

– Det vil være tull å hevde noe annet enn at vi har gjort et dårlig valg, sa Storbukås til KRS247 sin reporter etter at valgresultatene ble klare sent i går kveld.

Han mener det spesielt er to saker partiet har tapt stemmer på.

– Jeg tror vi dessverre har tapt på parkeringshusdebatten til en viss grad. Vi har vært veldig åpne på at det var det vi gikk til valg til for fire år siden. Men jeg har møtt så mange velgere som har en misoppfatninger om den saken og da tenker jeg at siden vi ikke har nådd ut med de faktiske forhold, så har vi kanskje fortjent å tape på det, sier Storbukås.

Han tror også at Syria-debatten har blitt litt for mye preget av følelser, men at de om kort tid vil få rett i sine meninger rundt denne saken.

– Hadde det gått noen uker, måneder hvor en faktisk ser hvordan problemstillingen utvikler seg fremover, og jeg tror at Syria-saken på lengre sikt ikke blir en dårlig sak for oss, avslutter Stian Storbukås.

I natt ble de borgerlige partiene Høyre, KrF, Frp, Pensjonistpartiet, Sp og Demokratene er enige om å inngå et valgteknisk samarbeid. Som en del av nattens forhandlinger er det laget en samarbeidsskisse, der Fremskrittspartiet ser ut til å få lede byutviklingsstyret i kommunen.