KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi får en helt ny landsdel politisk sett

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener sammenslåing av de to Agderfylkene vil tilføre landsdelen et helt nytt politisk kart. Det er rom for helt nye allianser, en ny arena, ny kultur og ny politisk debatt.

– Det blir helt nye alliansemønstre hvor innbyggere og politikere helt øst i Aust kan slå seg sammen med politikere helt vest i Vest. Det kommer til å bli veldig bra for den nye landsdelen, sier Udjus til KRS247.

Han vil selvfølgelig ikke forskuttere for mye, da det i skrivende stund er fylkestingsmøte i Vest-Agder. Likevel er han sterk i troen på at det nå blir ett Agder.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er i boks, sier Udjus.

Han mener alt tyder på at det blir et ja til sammenslåing i Vests fylkesting, og med signalene fra regjeringen om færre regioner ser ikke Udjus noe annet utfall enn en Agder-region. Men det har ikke vært lett, og det er særlig to partier som har slitt med dette spørsmålet. Arbeiderpartiet har hatt store vansker.

– Hvorfor har dette vært så vanskelig for Arbeiderpartiet?

– Det er et veldig godt spørsmål! Vanligvis er AP partiet som enten gjennomfører eller støtter store strukturreformer og sentralt vil partiet har færre fylker. Om det er persongalleri eller hva det er? Her i Vest mener de at det AP i Aust har krevd har vært for mye, og i Aust mener de at det de har fått gjennomslag for har vært for lite. Hvis du spør Arbeiderpartiet i Agder om hva partiet mener om ett Agder, så får du ingen svar.

I FrP i Aust er det nå oppvaskstemning, i følge Udjus. Særlig lokallagene i Arendal og østover er det særs dårlig stemning. Grunnen er at etter at FrPs forslag til fylkestinget i denne saken falt, så stemte tre av fire representanter subsidiært for sammenslåing.

– Det mener enkelte i FrP i Aust-Agder er på linje med forræderi, nesten!

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/297877605″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]