KRS247.no

Henter værvarsel...

Valgt for å få skikk på partiet

Smeden Terje Svendsen fra Vennesla ble i helgen valgt som ny leder for Demokratene under partiets landsmøte i Kristiansand. Han overtar etter Ellen Simonsen, som har fungert som midlertidig leder etter at den forrige valgte å trekke seg.

– Det har vært veldig turbulent i Demokratene, sier Svendsen til KRS247, som stilte uten motkandidater under landsmøtet med representanter fra hele landet tilstede.

– Mange forskjellige midlertidige ledere som har trukket seg fordi det har vært blokker i partiet som har stått mot hverandre og folk med sentrale posisjoner har da trukket seg, forklarer den nyvalgte lederen som egentlig ikke har politikerbakgrunn. Men han har et brennende engasjement for eldresaken og synes Vidar Kleppe er modig som tør å stå for sine egne meninger til tross for mye motgang og press fra mange kanter i lokalpolitikken.

Demokratenes administrative utfordringer har også skapt problemer økonomisk. Partiets lokallag i Agder leverte et regnskap for 2013 som var mangelfullt og fikk refs av Lotteritilsynet.

– En av grunnene til at jeg valgte å si ja til å bli leder er nettopp den jobben med å rydde opp i partiet. Jeg har bakgrunn blant annet som leder for BFO (Befalets Fellesorganisasjon) med praksis i 20 år, sier Svendsen som tror partiets problem har vært mangel om et felles mål å jobbe etter. Han håper han vil kunne klare å få ro i rekkene slik at politikken deres vil komme bedre frem.

Så ditt viktigste mål nå er å rydde opp fremfor å fokusere på å gjøre partiet større?
– Jeg tror partiet vil vokse av seg selv når det er ryddige systemer bak oss. Jeg skal iallfall gjøre et forsøk på å rydde opp i partiet, svarer Terje Svendsen, som håper han vil få hjelp til ryddejobben slik at han også kan få gjort jobben sin i Smiporten, som er hans eget firma han driver i Vennesla.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/193811413″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]