Annonse

Trangt på midten av banen i Kristiansand


Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF). | Fotograf: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Høyre med Harald Furre og Arbeiderpartiet med Mette Gundersen trekker mot sentrum begge to. Dette vil gi liten plass i sentrum, men kan gi noen spesielle utslag for de som manøvrerer smart opp mot valget, tror politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus.

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– KrF kan virkelig ha jokeren i ermet. Det spekuleres jo om Mette Gundersen vil tilby KrF og Jørgen Kristiansen ordførervervet for å riste de løs fra de andre konservative partiene, sier Udjus til Radio Sør.

– KrF kommer jo mest sannsynlig til å ha en finger med i spillet om ordførerposisjonen nesten uansett…

– Ja. Det er slett ikke umulig at Kristiansen, etter fire år som varaordfører, vil ta steget opp som ordfører i en periode.

Varaordføreren har tidligere fortalt at personkjemien på høyresiden i Kristiansands politikk er utmerket, og at han og partiet trives i det nåværende samarbeidet. Udjus oppfatter KrF under Kristiansen som mer konservativt enn på lenge i Kristiansand. Redaktøren tror likevel at Jørgen Kristiansen vil måtte gjøre en avveining om valget skulle komme.

– KrF under Kristiansen fremstår mye mer konservativt enn de gjorde med Skisland. Det spøkes jo med om at Kristiansen kanskje er mer konservativ enn Høyres Harald Furre! Men så er det saker hvor KrF nesten MÅ søke til venstre for seg, som for eksempel tiggersaken, forteller Udjus.

Hør hva Udjus tenker om Miljøpartiet de Grønne her. Artikkelen fortsetter under lydklippet.

Venstre

Venstre har byttet hele toppen av sin liste. Borte er veteraner som Dag Vige og Eva Kvelland, inn har nye og ubeskrevne politikere kommet. Ivar Bergundhaugen er partiets toppkandidat, og kan få følge av Emma Lind og Morten Leuch Elieson om partiet gjør et godt valg. Mens Høyre trekker til venstre og Arbeiderpartiet trekker mot høyre, blir det trangt i midten. Udjus tror partiet vil få en tøff valgkamp, og vanskelige avveininger etter valget.

– Venstre er i en interessant posisjon i Kristiansand. De valgte å samarbeide med Arbeiderpartiet under de forrige budsjettforhandlingene, samtidig som de samarbeidet med de borgerlige etter sist valg når det var snakk om posisjoner. Så vil også det handle om personkjemi mellom representanter.

– Er det en fare for at partiet ikke blir representert i bystyret i Kristiansand?

– Jeg vil bli overrasket om de ikke kommer inn. Den nasjonale oppslutningen er jevnt over ok, og det tror jeg også vil speile seg her i Kristiansand. Det blir nok mer spennende å se hvordan de nye representantene posisjonerer seg etter valget.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar