KRS247.no

Henter værvarsel...

Tar opp arven etter Melissa

I forrige uke ble det klart at Melissa Lesamana trekker seg fra alle politiske verv på grunn av sykdom. På mandag holdt hun sitt siste gruppemøte i Sosialistisk Venstreparti og med pressen tilstede innrømmer arvtakeren at det var et møte han ikke kommer til å glemme med det første.

– Det var et veldig spesielt møte og det var på en måte slutten på en god epoke. Hun ble for fullt med igjen i 2013 og stilte som førstekandidat. Hun ga en ny energi i partiet foran lokalvalget og vi fikk doblet i bystyret med to representanter. Det tror jeg aldri vi hadde fått til uten henne. Politikken har vært en stor del av Melissas liv i 23 år og vi kommer til å savne henne både som politiker, men også som venn, samtalepartner og humorpartner, sier Andreas Landmark til KRS247.

Som 19-åring blir han tidenes yngste gruppeleder i bystyret og det blir en formidabel oppgave å bygge videre på grunnlaget som hans forgjenger har lagt de siste fire årene.

– Det blir som å hoppe etter Wirkola. Jeg tror mange ville følt det sånn, men det stiller noen krav til meg. Jeg har aldri gjort noe så stort før, men jeg er ung og håper at jeg kan bruke min alder som en fordel slik at jeg kan dra nytte av den, sier Landmark som er veldig glad for å ha med seg Lars Lied som støttespiller.

– Jeg kjenner han igjen fra ungdomspolitikken.

Og Lied har merket stor forskjell på bare de to dagene Landmark har hatt som sjef.

– For det første har han begynt å drikke kaffe. Da jeg begynte i SV for tre år siden, var han allerede med og jeg husker at han var veldig klengete og skulle henge med de eldste. Men jeg tror det kommer til å gå fint med ham som gruppeleder, forsikrer Lars Lied.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/302007843″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]