Annonse

SU og FpU snakker om 8. mars


Rikke Flermoen, leder av Vest-Agder Sosialistisk Ungdom, mener Fremskrittspartiets Ungdom har en lite konstruktiv tilnærming til å delta i markeringen av 8. mars, og har forståelse for at flere i kvinnebevegelsen synes det sitter langt inne å inkludere FpU. FpU-formannen mener det ikke stemmer.

– Jeg synes kanskje at FpU har en lite konstruktiv tilnærming til hvordan man skal få en bred kvinnebevegelse. Man tramper veldig fremfor å gå pent og prøve å møtes. Man har lite forståelse for at dette sitter langt inne for mange, sier Flermoen, og etterlyser med konstruktiv debatt.

Formann i FpU, Andreas R. K. Jacobsen, mener kritikken mot FpU er urimelig.

– Vi har møtt opp på alle møter og tilbudt oss å være med å hjelpe. Vi stemte for alle paroler som ble foreslått, også de som er mot vår politikk og de som var direkte kritikk av regjeringen. Likevel får vi vår parole, «Nei til kvotering», sensurert, sier Jacobsen.

Han mener høyresiden kan bidra med å få frem de feministene som er opptatt av individualisme og det å løfte frem de som står utenfor arbeidslivet. SU-leder Flermoen påpeker at ungdomspartiene har letteste for å inkludere hverandre i oppbyggingen til 8. mars. Hun vil ha bredest mulig kvinnebevegelse og et mangfold i parolene.

– Mitt mål er at så mange som mulig kan gå i toget, og da må man kanskje også ha mangfold i paroler for å få mangfold i toget. Det tenker jeg vi kan fokusere på, avslutter Flermoen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer