Annonse

Striden rundt Kunstsiloen fortsetter


Illustrasjonsfoto: Mestres Wåge Arquitectes og MX_SI Architectural Studio

Siste ord er definitivt ikke sagt rundt planene for den planlagte Kunstsiloen. Vidar Kleppes interpellasjon i bystyret i går ble ikke realitetsbehandlet og varaordfører Jørgen Kristiansen kommer med krass kritikk mot Netthandelen-gründer Einar Øgrey Brandsdal.

– De har presentert ting som fakta, og så stemmer det ikke. Og det skader saken deres, sier varaordfører Jørgen Kristiansen overfor NRK Sørlandet.

Brandsdal og co. mener det er en maktelite som tjener seg rike på det som later til å være en kunstgave til Kristiansand kommune, og at kommunen vil sitte med ei gigantregning.

Kristiansen er selv anklaget for å være inhabil i stiftelsen Cultiva, som nylig bevilget 100 millioner kroner til kunstsiloen. Dette har varaordføreren avvist.

I dag på Facebook stiller gründeren spørsmål til nåværende ordfører Harald Furre, tidligere ordfører

Einar Øgrey Brandsdal – Foto: netthandelen.no

Arvid Grundekjøn og direktør ved Sørlandets kunstmuseum, Reidar Fuglestad, om blant annet takseringen av kunstverkene og det faktum at antallet verk fra Nicolai Tangen har minket etter hvert som tiden har gått.

I 2017 skal Harald Furre i samarbeid med Stian Storbukås ha beskrevet Tangens samling som at den består av over 1.500 verk til en verdi av 220 millioner kroner, mens Arvid Grundekjøn beskrev samlingen som at den bestod av litt over 1.000 verk til en verdi av over 150 millioner kroner, mens Reidar Fuglestad ved inngangen av året sa 1.050 verk og en verdi på 83 millioner kroner.

Han spør hvordan de har kommet frem til tallene.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer