KRS247.no

Henter værvarsel...

– Stort tolknings- og handlingsrom

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener resultatene fra K5-undersøkelsen gir politikerne i kommunene stort tolkningsrom og handlingsrom i kommunereformen.

Innbyggerundersøkelsen om kommunesammenslåing viser at det er et knapt flertall for K5 i Kristiansand, Søgne, Songdalen og Birkenes. I Lillesand er det like mange som stemte ja som nei.Det skriver Fædrelandsvennen.

Særlig interessante er tallene i Søgne og Songdalen, der K2 også diskuteres. K2, en sammenslåing av de to kommunene, er omtrent like populært som både en storkommune med de tre andre kommunene og eventuelt å stå alene. Udjus mener tallene gir politikerne stort tolknings- og handlingsrom når kommunekartet skal tegnes på nytt.

– Der har politikerne stort tolkningsrom og handlingsrom. Dette her blir tatt imot med glede av ordførerne vil ha en storkommune og det er samtidig et spark bak til folkene i de forskjellige nei-aksjonene som virkelig må gønne på for å nå frem med sitt budskap til 6. juni, sier Udjus.

6. juni skal det stemmes i store deler av Vest-Agder om kommunesammenslåing. Udjus ble overrasket over at resultatet var så jevnt og såpass positiv stemning i kommunene rundt Kristiansand.

– Det har vist seg i de fleste andre bykommunene i Norge at folk er stort sett likegyldige eller positive til en sammenslåing så lenge det betyr at de får mindre kommuner slått inn i sin egen. Jeg synes det var overraskende at det var så jevnt og at det var så god stemning i kommunene rundt Kristiansand, forteller redaktøren. sexpromo.ch

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/265499569″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]