Annonse

– Stort tolknings- og handlingsrom


Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Pål Lomeland

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, mener resultatene fra K5-undersøkelsen gir politikerne i kommunene stort tolkningsrom og handlingsrom i kommunereformen.

Innbyggerundersøkelsen om kommunesammenslåing viser at det er et knapt flertall for K5 i Kristiansand, Søgne, Songdalen og Birkenes. I Lillesand er det like mange som stemte ja som nei.Det skriver Fædrelandsvennen.

Særlig interessante er tallene i Søgne og Songdalen, der K2 også diskuteres. K2, en sammenslåing av de to kommunene, er omtrent like populært som både en storkommune med de tre andre kommunene og eventuelt å stå alene. Udjus mener tallene gir politikerne stort tolknings- og handlingsrom når kommunekartet skal tegnes på nytt.

– Der har politikerne stort tolkningsrom og handlingsrom. Dette her blir tatt imot med glede av ordførerne vil ha en storkommune og det er samtidig et spark bak til folkene i de forskjellige nei-aksjonene som virkelig må gønne på for å nå frem med sitt budskap til 6. juni, sier Udjus.

6. juni skal det stemmes i store deler av Vest-Agder om kommunesammenslåing. Udjus ble overrasket over at resultatet var så jevnt og såpass positiv stemning i kommunene rundt Kristiansand.

– Det har vist seg i de fleste andre bykommunene i Norge at folk er stort sett likegyldige eller positive til en sammenslåing så lenge det betyr at de får mindre kommuner slått inn i sin egen. Jeg synes det var overraskende at det var så jevnt og at det var så god stemning i kommunene rundt Kristiansand, forteller redaktøren. sexpromo.ch
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer