Annonse

Sterkt uenig med Vidar Kleppe


Alf Holmelid | Foto: www.sv.no

Alf Holmelid fra SV og Demokratenes Vidar Kleppe havnet i en heftig meningsutveksling, etter at sistnevnte i kveld holdt appell på en Pegida-markering.

Dette var andre gangen Kleppe, som er bystyrepolitiker for Demokratene og leder av kontrollutvalget i fylkeskommunen og kommunen markerte sin støtte til organisasjonen.

– Jeg ble invitert for å si mine og Demokratenes løsninger på den feilslåtte innvandringspolitikken som staten Norge følger. Og jeg synes det er sunt og godt i et demokrati at man kan ta til orde for sine meninger, svarte Vidar Kleppe til KRS247 på spørsmål om hvorfor han stilte opp på markeringen sist.

Den gang proklamerte han overfor de oppmøtte motdemonstrantene at de ikke har peiling på utfordringene Europa står ovenfor med frie grenser. I dag var han om enn, enda skarpere i budskapet.

– Disse ekstreme islamistene halshogger folk, steiner homofile og lesbiske, brenner unge kvinner og barn, og disse vil jeg advare mot, sa Kleppe til sine tilhørere på torvet i Kristiansand i dag.

Holmelid mener Pegida gjennom sin virksomhet sprer frykt og skaper konflikt. Han møtte Vidar Kleppe til debatt etter appellen.

– Jeg støtter alle som på en saklig og skikkelig måte er imot den islamiseringen som foregår i landet vårt, og som truer vårt demokrati, sa Kleppe til NRK Sørlandet.

–  Og jeg synes det er utrolig trist at Kleppe stiller opp og legitimerer en slik organisasjon, parerte Holmelid, som mener Pegida forfekter holdninger man ikke har sett maken til siden jødeparagrafen ble opphevet i 1851.

Han er også sterkt uenig i Kleppes forslag om struping av støtte til muslimske trossamfunn.

– At kun de som tror på samme gud som Kleppe skal få penger, er en forskjellsbehandling jeg ikke ønsker å være med på.

Kleppe på sin side sa til NRK Sørlandet at det ikke finnes noen muslimske land som støtter kirkebygging med statlige midler, der blir de forfulgt og trakassert.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar