KRS247.no

Henter værvarsel...

Opplever mye optimisme

Statsminister Erna Solberg opplever at det er god stemning i den private sektoren her på Sørlandet til tross for oljenedturen. Hun tror teknologi og innovasjon blir viktige nøkkelpunkter.

– Jeg opplever at både Elkem Solar og MHWirth har stor tro på sine muligheter og sin teknologi fremover, men det er ikke til å legge skjul på at boremiljøet i Kristiansand har blitt truffet hardt fordi det er veldig mye olje i verden for øyeblikket. Det produseres for mye olje. Men vi vet jo at det kommer til å bli bedre aktivitet fremover, sier statsministeren til KRS247.

Siste stopp på hennes besøk i Kristiansand var et åpent medlemsmøte hvor omstilling var parolen. Hun brukte tiden blant annet på å vise at Norge tidligere har vært i en særstilling, men at næringslivet begynner å komme inn i en omstilling. Solberg ønsker ikke å si at Sørlandet burde vært mer forberedt på nedturen.

– Jeg tenker at man må være klar over at oljenæringen går igjennom ulike sykluser og at det gikk veldig bra fordi de var så flinke. Men det er fort slik at det blir sårbart når det er stort fokus på ett område, sier Erna Solberg.

– Men så har jo Kristiansand en ganske bred næring. Og når Elkem hva de nå får til, som tross alt har vært en bedrift hvor det ikke har fungert så godt på grunn av markedsutsiktene og teknologien i noen år, så blir det en slags god balanse, forklarer statsminsteren.

Kristiansandsordfører Harald Furre var veldig stolt over at statsminsteren tok seg tid til å besøke Kristiansand og tror hun har hatt en interessant opplevelse både hos bedriftene, men også på den konferansen som hun også besøkte.

– Det er iallfall det hun forteller. Hun har fått mange gode innspill fra næringslivet innenfor de omstillingsutfordringene vi har nå og hvilken politikk som må til for å skape flere trygge jobber, sier Furre til KRS247.

Han merker at den blåblå-regjeringen ser på Sørlandet på en helt annen måte enn tidligere regjeringer.

– Erna [Solberg] er ekstremt flink til å nevne Sørlandet sammen med Vestlandet i forhold til omstillingen innenfor olje og gass. Allerede nå så har regjeringen fått vedtatt en tiltakspakke på 4 milliarder kroner som er rettet mot Sør- og Vestlandet. Og den settes nå i virksomhet, forklarer ordføreren.

Hør intervjuet med Erna Solberg her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/247420943″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Hør hele intervjuet med Harald Furre her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/247421169″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]