KRS247.no

Henter værvarsel...

Ønsker mer frihet til folket

Liberalistene er et av de nye partiene som har stilt liste i Vest-Agder foran høstens valg. For partiet i lilla handler det om å gi frihet til velgerne og mindre statlig styring.

– Et stort problem for oss er at det er mye skatter og avgifter. Mye av tiden til folk flest går med til å betale mye skatter og avgifter, også får en ikke levd livene sine like godt som de hadde gjort hvis de var mindre og folk kunne velge selv hva de ønsket å bruke tiden på, sier Kenneth Tolås, førstekandidat og leder for Liberalistene Vest-Agder til KRS247.

– Men trengs det ikke skatter og avgifter for å få systemet til å fungere?
– Vi vil jo ha litt skatt, eller det vi tenker er at politi, rettsvesen og militær må vi ha Staten til fordi vi ønsker ikke at folk flest skal ta loven i egne hender, men alle andre områder av livet, om det er skole eller helse, det klarer private bedrifter veldig mye bedre og billigere enn Staten. Så med lavere skatter og avgifter kan man få et bedre samfunn for folk flest, sier Tolås.

For andrekandidat og leder for Liberalistene Ungdom Vest-Agder, Steinar Fredriksen, var det Statens sløseri som var motivasjonen for å bli med i nettopp det partiet som representant.

– Du har Kilden som kostet godt over én milliard kroner og det er ting jeg mener Staten ikke burde brukt penger på. Det er med på å øke skattetrykket for folk flest, og derfor mener jeg at liberalistene er eneste måte å få snudd, på en måte, offentlig sløsing da, og kanskje sette en stopper for prosjekter som unødvendig bruker skattepenger, sier Fredriksen.

Hør mer om partiet her, der de blant annet også må svare for seg om hva de synes om dagens regjering sin håndtering av oljekrisen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/316233698″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]