Annonse

Ønsker lokal folkeavstemning


Foto: Amund Isaksen Lutnæs

Demokratenes Vidar Kleppe spør i en interpellasjon til Ordfører Arvid Grundekjøn, om han vil være med på en lokal folkeavstemning om Syriske flyktninger til Kristiansand. 

Kleppe skriver at partiet vil at den skal gjennomføres samtidig med kommunevalget 14.september.
I 2014 tok kommunen i mot 287 flyktninger, inkludert 60 på familiegjenforening.
– Vi har de siste åtte årene tatt imot nesten dobbelt så mange som landsgjennomsnittet. Kristiansand er beviselig den av storbyene som tar imot flest flyktninger per innbygger, skriver Kleppe i interpellasjonen.
Han påpeker videre at dette har medført at rådmann Tor Sommerseth har advart mot at det vil koste vesentlige mer enn staten gir i statlig tilskudd, rådmannens anslag er 20 millioner kroner mer.
– Den store utfordringen med mottak av over 100 nye flyktninger er at Kristiansand kommune, ikke har en organisasjon «oppe å gå» til å ta imot flere flyktninger. Oppfølging av flyktningene innenfor hele tiltakskjeden, koster penger og krever nye resurser til investeringer og til drift, skriver Kleppe.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer