KRS247.no

Henter værvarsel...

Nå kan du se bystyremøtene

Radio Sør har siden 2010 hatt hovedansvaret for direkteoverføring av bystyremøtene i Kristiansand. Fra og med i kveld blir det istedet overført direkte via kommunens egen nett-TV.

– Nå er det slik at politikerne ønsket ville ikke bare at folk skulle høre de på radioen, men de vil også bli sett. Så nå blir det overføring på nett-TV, hvor alle innbyggerne i byen kan sitte og se på hele møtet, behandling av alle saker og hvem som sier hva. Du kan da se dette i tillegg til å høre lyden, forteller kommunikasjonsrådgiver i Kristiansand kommune, Ragna Marie Henden til KRS247.

Ragna Marie Henden (Foto: Alf Otto Fagermo)

Nytt med denne løsningen i tillegg til at det er på TV, er at du kan se møtet via tre forskjellige kameraer. Bildet øverst i saken viser talerstolen, mens det også blir mulig å se podiet og selve salen. Du kan også bytte kamera underveis i sendingen.

– Hva tror du politikerne gjør for å forberede seg til den første TV-sendingen?
– De er nok kanskje litt nervøse og steller håret litt, pusser brillene og noen tar på leppestift og sånn. Men det er jo politikerne selv som har ønsket dette og det er jo veldig viktig for å ha en mer åpen og tilgjengelig gjennomgang av bystyremøtene for alle innbyggere uansett, sier Henden.

Som en del av avtalen Radio Sør hadde, ble også lyden fra møtene lagt ut i etterkant først på kanalens nettsider og fra 2013 også på nettstedet Kommuneradio.no, likevel mener kommunikasjonsrådgiveren at den nye løsningen blir bedre.

– Radiosendingene har vært veldig bra, men nå ønsker de altså at det skal bli synlig på TV, sier hun.

Første direkteoverføring med den nye løsningen er dagens bystyremøte i Kristiansand som blir tilgjengelig via denne linken.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/310140173″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]