KRS247.no

Henter værvarsel...

Mener de blåblå har gjort for lite

Valgkampen er definitivt i gang og SV-leder Audun Lysbakken er på besøk i Kristiansand i forbindelse med arrangementet «Forskjells-Norge og framtidsskolen» og han brenner både for å få bukt på barnefattigdommen og en reformasjon av hele skolen. Men hans parti gir også de blåblå det glatte lag for hvordan de har håndtert oljekrisen.

– Jeg tenker jo at den regjeringen vi har nå har vist seg veldig tafatt i møte med den krisen. Vi ser også at på de fire årene som de snart har styrt, så har de skapt færre jobber enn det vi gjorde hvert år som vi satt i regjering. Og det er jo fordi at de tror at skatteletter skal skape jobber. De kaster penger etter de aller rikeste også da tror de at det da vil komme noen jobber, men erfaringen viser at det skjer ikke, sier 1. kandidat for SV i Vest-Agder Mali Steiro Tronsmoen til KRS247.

I februar kom det frem at en av ti barn lever i fattigdom og for Audun Lysbakken er det viktigste tiltaket mot at statistikken skal bli verre å øke barnetrygden.

– Vi vet at det mest effektive for å skape en bedre hverdag for fattige familier, er et skikkelig løft i barnetrygden. Og derfor har vi tenkt til å gjøre det til et hovedkrav hvis vi får et nytt flertall til høsten og muligheten til å forhandle med de andre partiene, for nå ser vi at de på toppen får mer, mens de som har minst, de får mindre. Og det er en utvikling som ikke kommer til å gjøre noe godt for Norge hvis den får fortsette, sier SV-lederen.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/316064363″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]