Annonse

Markering mot oljeboring


Striden rundt en mulig oljeboring i nord blusser opp igjen i forkant av årets valg. Programkomiteen i Arbeiderpartiet sentralt har satt ut et vedtak om å konsekvensutrede oljeboringen i Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette markerer Natur og Ungdom over hele landet og de får lokal støtte fra Arbeiderpartiet.

– Jeg har alltid vært enig med AUF og er imot oljeboring i Lofoten, sier Jannike Arnesen til KRS247.

Hun er innstilt til både landsstyret i Arbeiderpartiet i april og til møte i representantskapet 16. mars og lover å ta kampen videre inn til sentralt hold. Arnesen er enig i budskapet som Natur og Ungdom ønsker å få frem.

– Dette er ikke en veldig god idé. Hvis du tenker på at det er en ganske sårbar fiskeindustri der oppe opptil en verdi av flere milliarder kroner, verdens største kaldtvanns korallrev hører til der oppe og som en symbolsk sak internasjonalt så er ikke oljeboring i nord en veldig smart ting å gjøre, sier Scotti til KRS247.

Arturo Scotti, Natur og Ungdom og Rikke Flermoen, SV (Foto: Alf Otto Fagermo)

En av de som skal holde appell under den lokale markeringen på Odderøya i Kristiansand, er Rikke Flermoen, som er fylkesleder i Vest-Agder Sosialistisk Ungdom. Hun er fra Harstad og hadde ingen betenkeligheter med å stille opp på arrangementet.

– Vi har jo alltid vært i mot oljeboring og markerte oss mot det da vi satt i regjering. Og nå igjen, ufattelig nok, så har vi en ny runde med Arbeiderpartiet i forhold til den saken. Så jeg sa «ja» med en gang da jeg fikk forespørsel om å snakke på lørdag. Så det gleder jeg meg til, sier Flermoen.

Trond Henry Blattmann fra Arbeiderpartiet sier i en kort kommentar at det vil garantert komme til å bli en intern debatt i partiet både under representantskapet dn 18.mars og under landsmøtet i april.

Hør hele intervjuet med Scotti og Flermoen her

Hør hele intervjuet med Arnesen her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer