Annonse

– Man ser at det er et folkelig opprør


Mette Gundersen. | Foto: Amund Isaksen Lutnæs

Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Kristiansand, Mette Gundersen, reagerer kraftig på det ekstraordinære møtet i Kommunalutvalget som skal ta stilling til et eventuelt parkeringshus under torvet i byen. Hun mistenker stort press fra utbyggerne mot kommunens administrasjon og styre.

– Det jeg kanskje reagerer aller mest på i denne saken, er at det er innkalt til et ekstraordinært møte. Jeg får en fornemmelse av at noen vil presse gjennom et vedtak før valget, sier Gundersen til KRS247.

Dersom parkeringshuset blir vedtatt, er det neste bystyret juridisk forpliktet til å etterkomme vedtaket og avtalene rundt dette. Gundersen synes man kunne ventet i et par måneder til valget var over.

– Det står i saken fra administrasjonen at de har hatt veldig dårlig tid til å forberede saken for oss politikerne. Årsaken til det er press fra utbyggerne som har inngått andre avtaler på sin side. Jeg tenker det hadde vært fullt mulig å behandle dette etter valget, fortsetter ordførerkandidaten.

Nok parkeringsplasser

– Vi har nok parkeringsplasser i sentrum for nå og fremtiden. Dessuten er det dårlig miljøpolitikk, og torvet vårt bør være bilfritt både over og under bakken. Vi kan gjøre helt andre grep for å gjøre Kvadraturen mer attraktiv, fastslår Gundersen.

– Men nå har jo AKT fått et enormt momskrav. Vil ikke dette, gjennom økte busspriser, føre til mer biltrafikk til sentrum?

– Ikke hvis vi i AP får vår vilje. Vi ønsker at en del av bominntektene kan gå til drifting av kollektivtrafikken.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer