Annonse

– Litt mye styr for en ikke veldig stor økning


MDGs gruppeleder i Kristiansand, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Bomsatsene ser ut til å økes i Kristiansand, for at fylkeskommunen skal få mer penger til bedring av busstilbudet i byen. Miljøpartiet de Grønnes gruppeleder i Kristiansand, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, mener økningen ikke er veldig stor sett i forhold til andre byer.

– I Bergen koster det nå 45 kroner i rushen. Her i Kristiansand snakker vi om kanskje 32 eller kanskje 37 kroner. Så det er jo litt mye styr for en ikke veldig stor økning, sier Ulltveit-Moe til KRS247.

Hun viser til erfaringer gjort i Bergen, der antallet biler i rushtiden gikk ned med 4 000 biler. Hvordan en omlegging av bomsatsene slår ut i Kristiansand, må man vente å se.

– I Bergen så var nedgangen 4 000 biler i døgnet. Det er bra for bylufta, det er bra for klima og det er bra for helsa til folk. Hvordan det slår ut på de økonomiske beregningene får vi se på når vi kommer dit, sier gruppelederen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer