Annonse

Lavere valgdeltakelse i år


Sørlandssenteret var et nytt valglokale for forhåndsstemming - Foto: Alf Otto Fagermo

Til tross for at det kom inn mange flere forhåndsstemmer, var det færre av oss som brukte stemmeretten under årets stortingsvalg.

Foreløpige tall fra Valgresultat.no viser en foreløpig valgdeltakelse på 76,1 prosent i Kristiansand. Det er en nedgang i forhold til 2013 da 77,8 prosent av oss brukte stemmeretten.

Likevel kom det altså inn mange flere forhåndsstemmer i Kristiansand i forhold til forrige stortingsvalg. 14 581 i år mot 12 721 i 2013.

Både Vennesla, Søgne og Songdalen opplevde også samme tendens som Kristiansand med færre som stemte, men flere forhåndsstemmer. Eneste unntak er Songdalen som har klart å få inn samme antall forhåndsstemmer som for valget i 2013.

Dette er foreløpige tall oppdatert kl. 01:17 valgnatta.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer