KRS247.no

Henter værvarsel...

Kristiansander skal styre storkommune

Ansettelsesutvalget vil ha Kyrre Jordbakke (58) som rådmann og prosjektleder for Nye Lindesnes. Men det tok noe tid før de klarte å plukke ut den beste kandidaten blant de 15 som søkte på stillingen.

– Vi har hatt en grundig og veldig god prosess, vi har hatt veldig mange gode søkere, og når du har gode søkere så bruker du lenger tid. Og vi fant etter hvert ut at vi måtte stille oss spørsmålet om hva den nye kommunen trenger. Og da ble det Kyrre Jordbakke som ble den beste kandidaten, forteller Mandals ordfører Alf Erik Andersen til KRS247.

Han viser til blant annet den posisjonen som prosjektet rundt den nye storkommunen har kommet og at det er drøye to år igjen til den skal bli en realitet som viktige faktorer til at Jordbakke ble valgt.

– Det vi så etter spesielt var at vi trengte en person som kunne fortsette å jobbe systematisk, som kunne fortsette å dra prosjektet videre på en god måte med de delmål, med de nødvendige tidsperspektivene og det å kunne skape entusiasme og motivasjon blant de ansatte var viktig for oss, forteller Andersen.

– I sammenslåingsprosessen blir det for meg spesielt viktig at vi greier å trekke i samme retning – at vi greier å skape samhold og entusiasme for det vi skal lage fremover sammen. Og det blir viktig med en god kommunikasjon med innbyggere, næringsliv og organisasjoner i kommunene, sier Jordbakke i en pressemelding.

Kyrre Jordbakke jobber i dag som avdelingsdirektør i plan- og bygningsetaten i Oslo kommune og har bakgrunn som offiser i Sjøforsvaret, kontorsjef hos Fylkesmannen i Vest-Agder, fylkeskartsjef i Statens kartverk i 16 år og organisasjonskonsulent for landbruksetatene i Vest-Agder.

Skulle han bli enstemmlig klappet inn som rådmann og prosjektleder for Nye Lindesnes på nemndas møte fredag, vil han tiltre i sin nye jobb 1. mars 2018.