KRS247.no

Henter værvarsel...

– KrF er et nøkkelparti

Når kommuner skal slås sammen i stor-Kristiansandområdet kommer man ikke utenom KrF. Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, påpeker at partiet utgjør tungen på vektskålen i flere kommuner. Dette kan fort gjøre sammenslåing vanskeligere, tror redaktøren.

– Jørgen Kristiansen har rett i at den største faren er disse folkeavstemningene som skal være i juni. Derfor er det viktig for de som kjemper for en storkommune, at flest mulig KrF-politikere er ombord slik at de kan predike «det glade budskap» når kampanjen for alvor kommer i gang i kommunene, sier Udjus til KRs247.

Han tror at disse folkeavstemningene har vært vanskelige å forholde seg til for varaordføreren i Kristiansand, Jørgen Kristiansen. Kristiansand skal fremstå rause og åpne, og er likevel skeptisk til disse folkeavstemningene i nabokommunene.

– Det er helt klart at Kristiansand har hatt en vanskelig rolle, men jeg synes de har vært kloke og rause, sier Udjus.

Han trekker frem varaordfører i Birkenes, Anne Kari Birkeland, som gikk til valg på nei til storkommunen men som senere har snudd i den saken.

– Det er et eksempel på at Kristiansands linje har vært klok. Kristiansand hadde ikke hatt noe alternativ heller. Hadde de vært litt bøse her, hadde nabokommunene snudd ryggen og sagt nei takk.