KRS247.no

Henter værvarsel...

– Jeg tror SV kan overraske

Partileder i SV, Audun Lysbakken, har mange statistikker mot seg og sitt parti i disse dager. Partiet ser ut til å ha stabilisert seg rundt 3 % på de fleste meningsmålinger, og nordmenn som blir spurt hvem som er partileder for SV svarer ofte noe annet enn «Audun Lysbakken». Partilederen tror likevel partiet kan overraske mange til høsten.

– Jeg tror veien fremover for oss er å stå for det vi står for. Ting som folk er opptatt av; miljø, rettferdighet og kampen mot skattelette og for fellesskapet, sier Lysbakken til KRS247.

Partiet er optimistiske foran årets kommune- og fylkestingsvalg. Lysbakken mener partiet er kommet i den posisjonen partiet trives aller best i.

– Vi er underdogs. Det har vært noen vanskelige valgkamper hvor vi har vært i forsvarsposisjon. Nå kan vi slå til underfra, og jeg gleder meg veldig til valgkampen.

Lysbakken ser særlig mot byene Kristiansand og Mandal for SV. Han mener partiet kommer til å gjøre seg bemerket i valgkampen i særlig de to byene. Partiets førstekandidat i Kristiansand, Melissa Lesamana, mener SV er den opposisjonen byen trenger.

– Vi ser at folk har reagert voldsomt på mye av det de styrende partiene har bedrevet de fire siste årene, og da ligger jo SV midt i leia for å føre de stemmene inn i bystyret, forteller Lesamana i et intervju med Radio Sør.

Hør hele intervjuet med Lysbakken og Lesamana her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/210004172″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]