KRS247.no

Henter værvarsel...

– Ikke akkurat det jeg så for meg

For sju år siden ble Tove Welle Haugland medlem av KrFU, som 20-åring. Nå er hun blant favorittene til å tre inn i moderpartiets sentralstyre, sammen med store navn som Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide. Ting har gått fort for øredølen.

– Det var ikke akkurat det jeg hadde sett for meg, sier Haugland til KRS247.

– Det gikk veldig fort til at jeg plutselig kunne få lov å være med blant de mest sentrale i mitt parti, fortsetter hun.

Det å sitte blant Ropstad, Hareide og resten som er foreslått er stort for henne, om det faller på plass. For hennes del blir det viktig å fortsette å se flere meninger. Hun har alltid vært tydelig på hva hun selv mener, noe som av og til fører til tøffe diskusjoner.

– Vi har hatt store brytninger i vårt parti, men det viktigste for meg i KrFU har vært å se på begge sider og se hvordan vi kan samarbeide og være ett felles parti men likevel ha forskjellige syn på ting.

Når det skal velges et nytt Storting i september, kan det ligge an til en ny brytning for partiet. Et sentrumsparti kan samarbeide til begge sider for seg selv. Arbeiderpartiet frir med friskoler og å beholde k’en i KRLE.

– Det er alltid hyggelig å være attraktiv og å ha mange beundrere og friere. Det har KrF hatt mye av i det siste, bemerker Haugland.

Hør hva hun mener om et samarbeid med andre partier i lydklippet under.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/319370220″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]