Annonse

– Ikke akkurat det jeg så for meg


Tove Welle Haugland, KrF. | Foto: Glenn Th. Faannessen

For sju år siden ble Tove Welle Haugland medlem av KrFU, som 20-åring. Nå er hun blant favorittene til å tre inn i moderpartiets sentralstyre, sammen med store navn som Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide. Ting har gått fort for øredølen.

– Det var ikke akkurat det jeg hadde sett for meg, sier Haugland til KRS247.

– Det gikk veldig fort til at jeg plutselig kunne få lov å være med blant de mest sentrale i mitt parti, fortsetter hun.

Det å sitte blant Ropstad, Hareide og resten som er foreslått er stort for henne, om det faller på plass. For hennes del blir det viktig å fortsette å se flere meninger. Hun har alltid vært tydelig på hva hun selv mener, noe som av og til fører til tøffe diskusjoner.

– Vi har hatt store brytninger i vårt parti, men det viktigste for meg i KrFU har vært å se på begge sider og se hvordan vi kan samarbeide og være ett felles parti men likevel ha forskjellige syn på ting.

Når det skal velges et nytt Storting i september, kan det ligge an til en ny brytning for partiet. Et sentrumsparti kan samarbeide til begge sider for seg selv. Arbeiderpartiet frir med friskoler og å beholde k’en i KRLE.

– Det er alltid hyggelig å være attraktiv og å ha mange beundrere og friere. Det har KrF hatt mye av i det siste, bemerker Haugland.

Hør hva hun mener om et samarbeid med andre partier i lydklippet under.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer