KRS247.no

Henter værvarsel...

Drøye femti over femti ville høre på

Det var drøye femti personer som var tilstede under Kristiansand kommunes andre folkemøte i år og denne gangen var det kommunereformen som var hovedtema. Blant de fremmøtte var den eldre garde overrepresentert, men det var noen få, både blant publikum og fra kommuneadministrasjonen som var litt yngre.

Men det var likevel interessant nok stoff for innbyggere i alle aldre som fikk med seg flere fordeler med at du fra 1. januar 2020 vil bo i en kommune som er større enn dagens. Melissa Lesamana (SV) stilte seg flere ganger kritisk til at blant annet forhandlingsgruppen bare bestod av representanter for en kommunesammenslåing og etterlyste mulighetene for at de som er kritiske til K5 kan kunne komme med konstruktiv kritikk i den videre prosessen.

Blant innbyggerne som fikk stille spørsmål kom det blant annet frem et moment fra Fellesforbundet, som mente reformen åpnet for en større andel konkurranseutsetting og et par av de andre som stilte spørsmål lurte på hvor Vennesla var hen.

6. juni 2016 blir en viktig dag, da skal flere av nabokommunene avholde folkeavstemning og både Harald Furre (H), Trond Blattmann (Ap) og Jørgen Kristiansen (KrF) er klare på at 7. juni så starter arbeidet med å utarbeide en søknad som skal videre til fylkesmannen og deretter inn til Stortinget. Alle disse tre legger ikke skjul på at det blir litt av en jobb å stable på beina blant annet nye partigrupperinger, adminstrasjonsammensetninger og ikke minst må jo de frivillige organisasjonene også tenke på hvordan de ønsker å organisere seg. For det er flere grenser som vil flytte på seg skulle K5 bli en realitet.

Ikke bare vil Kristiansand, Søgne og Songdalen være med i den nye kommunen. Det samme vil også gjelde for Birkenes og Lillesand og da mente spesielt Blattmann at tiden er inne for å viske ut fylkesgrensen, som vil flytte seg øst for dagens Lillesand og Birkenes kommuner.

Hele møtet ble sendt direkte på Radio Sør Kristiansand og det ble gjort opptak av dette som kan høres via nettsidene til Kommuneradio eller i spilleren under.