KRS247.no

Henter værvarsel...

Her kan det bli tak innen neste jul

Demokratenes Vidar Kleppe er positiv til planene om å bygge et portabelt tak over Markens gate og tror det ikke vil ta lang tid før planene kan bli en realitet.

– Hvis planene og ideene og løsningene kommer på bordet, så ser jeg absolutt for meg at til neste vintersesong, opp mot jul, da har vi fått et flyttbart tak på deler av Markens, sier Kleppe til KRS247.

Han tror et tak over handlegaten vil være et løft for hele Kristiansand.

Foto: Amund Isaksen Lutnæs

– Jeg har alltid syntes at vi bør gjøre noe for paradegarden vår i Kristiansand, som er en vakker sommerby der det er masse folk. Men når sommeren er over og høsten kommer og vinteren setter inn, så synes jeg det hadde vært veldig greit, for å styrke Kvadraturen og Markens gate, at en kunne fått tak over deler av Markens. Men det taket skal jo være så fleksibelt at når sommeren og sola kommer, så må en kunne ta det bort, sier Vidar Kleppe videre.

– Hva tenker du om de som er mot dette?
– Det vi må få til nå er jo en diskusjon og en debatt. Nå har vi i årevis gravd i Kristiansand sentrum og vi ser at næringslivet, restauranter og andre har slitt med å få endene til å møtes. De har gått kraftig ned i omsetning og sågar så har vi fått en del konkurser av det. Nå er det på tide at vi løfter blikket litt høyere og da må vi opp i høyden, og da må vi gjøre det greit for de næringsdrivende, for folk i Kristiansand og turister som kommer til byen vår, at når det er kaldt med høst og vinter, så kan deler av Markens ha et tak der det er varmt og fint der. Så jeg tror det er en styrke der, men at folk har motforestillinger, det har jeg forståelse for, sier han.