KRS247.no

Henter værvarsel...

– Har aldri opplevd noe lignende i bystyret

Etter to timers debatt i bystyret i Kristiansand ble det besluttet at hele saken utsettes. Dermed ble det verken ja eller nei til bygging av høyhus med 15 etasjer på Tangen. Bystyreveteran Harald Sødal har aldri opplevd noe lignende.

 

Etter  22 hovedinnlegg kom ordføreren selv med forslag om å utsette saken, noe bystyret stemte over, og vedtok med 30 mot 23 stemmer.

– Etter å ha hørt debatten, vil jeg oppheve strek, slik at nye forslag kan fremmes. Mitt forslag er at vi utsette saken. Mange har snakket om høyhusplan. Jeg synes vi skal utsette hele saken til vi har den planen. Så vidt jeg hører kommer den i januar, sa ordfører Arvid Grundekjøn.

Flere partier er delt i saken, og det var før møtet startet ikke sikkert om det kom til å bli nei eller ja til bygging av høyhus på Tangen, som ligger sørøst for Kvadraturen.

Den omstridte planen som det opprinnelig skulle stemmes over handler om Lunde Holding Invest skal få reise et høyhus med 15 etasjer i kombinasjon med et lavblokk-kompleks i området mellom Aquarama og Tangen videregående skole. Striden går blant annet på om det skal tillates så høye bygg i randsonen av Kvadraturen.

Meningene var delte blant politikerne som tok ordet om saken burde utsettes. Noen mente at det var mest riktig å få utbyggingsplanene enda bedre belyst, andre mente det beste ville være å avgjøre saken i kveld.

Men med 30 mot 23 stemmer bestemte Bystyret like før klokken 22 at saken skulle utsettes.

– Jeg har aldri opplevd lignende i bystyret, sa bystyreveteran Harald Sødal (KrF), etter at forslaget om utsettelse kom.

– Når mindretallet ser de kommer i mindretall, kommer de med en utsettelse de enes om. Jeg har aldri vært med på maken