Annonse

– Har aldri opplevd noe lignende i bystyret


Foto: Pål Lomeland

Etter to timers debatt i bystyret i Kristiansand ble det besluttet at hele saken utsettes. Dermed ble det verken ja eller nei til bygging av høyhus med 15 etasjer på Tangen. Bystyreveteran Harald Sødal har aldri opplevd noe lignende.

 

Etter  22 hovedinnlegg kom ordføreren selv med forslag om å utsette saken, noe bystyret stemte over, og vedtok med 30 mot 23 stemmer.

– Etter å ha hørt debatten, vil jeg oppheve strek, slik at nye forslag kan fremmes. Mitt forslag er at vi utsette saken. Mange har snakket om høyhusplan. Jeg synes vi skal utsette hele saken til vi har den planen. Så vidt jeg hører kommer den i januar, sa ordfører Arvid Grundekjøn.

Flere partier er delt i saken, og det var før møtet startet ikke sikkert om det kom til å bli nei eller ja til bygging av høyhus på Tangen, som ligger sørøst for Kvadraturen.

Den omstridte planen som det opprinnelig skulle stemmes over handler om Lunde Holding Invest skal få reise et høyhus med 15 etasjer i kombinasjon med et lavblokk-kompleks i området mellom Aquarama og Tangen videregående skole. Striden går blant annet på om det skal tillates så høye bygg i randsonen av Kvadraturen.

Meningene var delte blant politikerne som tok ordet om saken burde utsettes. Noen mente at det var mest riktig å få utbyggingsplanene enda bedre belyst, andre mente det beste ville være å avgjøre saken i kveld.

Men med 30 mot 23 stemmer bestemte Bystyret like før klokken 22 at saken skulle utsettes.

– Jeg har aldri opplevd lignende i bystyret, sa bystyreveteran Harald Sødal (KrF), etter at forslaget om utsettelse kom.

– Når mindretallet ser de kommer i mindretall, kommer de med en utsettelse de enes om. Jeg har aldri vært med på maken

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar