KRS247.no

Henter værvarsel...

– Gjør teateret om til studenthus

Fremskrittspartiet og SV har overraskende blitt enige om en felles front for å gjøre gamle Agder Teater om til et studenthus etter mal fra Studentersamfundet i Trondheim og Det Akademiske Kvarter i Bergen. De to partiene har en ulik tilnærming til tiltaket, men er enige om at det er viktig at det bygget blir levende. 

– Jeg skulle helst sett at bygget ble solgt, men når det ikke er mulig er dette en veldig god løsning sier fjerdekandidat til bystyret i Kristiansand, Theodor Barndon Helland til KRS247.

Saken er allerede luftet for studentene, og de er med på ideen.

– Vi har snakket med avtroppende og påtroppende leder av SIA som er veldig giret på ideen, forteller Lars Lied fra SV.

Tanken er at studentene selv skal drive bygget, og holde vedlikeholdet, mens kommunen leier det ut gratis til studentene. En vinn vinn situasjon mener de to politikerne.

– Slik det er nå er det et bygg som er fullt av rot, og det er en synd og skam, mener Barndon Helland som vil ha et levende bygg.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/208917285″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]