Annonse

– FrP melder seg ut av debatten


Ordfører i Kristiansand, Harald Furre (H). | Foto: Pål Lomeland

Ordfører i Kristiansand, Harald Furre (H), mener FrPs Stian Storbukås ikke forholder seg til virkeligheten når han er så hard i retorikken mot endringer i bomstrukturen i Kristiansand. Furre mener endringer er nødvendige for å imøtekomme målene som er kommet fra FrPs samferdselsminister, Ketil Solvik Olsen.

– Staten er veldig tydelig på at vekst i trafikken i de større byene skal tas gjennom kollektiv, gang og sykling. Dette er noe som FrPs egen statsråd er veldig tydelig på, sier Furre til KRS247.

Regjeringen er tydelig på at det er kommunene som selv skal finne ut av hvordan de skal nå nullvekstmålet i privatbilismen. Da må man også diskutere både punkter og satser for bompenger, mener ordføreren. De som ikke er med på det, melder seg ut av debatten.

– Fordi det ikke er mulig å anvise realistiske måter å nå dette nullvekstmålet på uten å også diskutere bompengepunkter og bompengesatser.

Storbukås har et problem, slik Furre ser det.

– Storbukås sitt problem er at han ikke anviser noen som helst realistisk måte å nå nullvekstmålet på. Jeg beklager å si det, men en ellers god samarbeidspartner melder seg ut av debatten ved å si nei til alt. Fremskrittspartiet i Vest-Agder vedtok sågar på sitt årsmøte i vinter at de skulle prioritere ned kollektivsatsing. Da melder de seg ut av denne debatten etter min mening. De møter ikke det som er kravet fra sin egen statsråd, nemlig nullvekst i biltrafikken.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer