KRS247.no

Henter værvarsel...

FRP: Helse og sosial den store budsjettvinneren

Fremskrittspartiet er det nest største partiet i posisjon i bystyret og de er godt fornøyde med at en edruelig bruk av penger fortsetter med det vedtatte budsjettet for Kristiansand.

– Jeg er mest fornøyd med at flertallet i bystyret fører fast en langsiktig linje som ikke går overbord når det gjelder å øke låneopptaket og dermed øke eiendomsskatten, men at vi faktisk over flere år har klart å gjøre helse- og sosialsektoren som den årlige budsjettvinneren. Det forteller meg at flertallet i bystyresalen prioriterer det viktigste først på en måte som gjør at vi ikke setter økonomien over styr. Og det er jo til glede til alle borgere, sier gruppeleder i Fremskrittspartiet, Stian Storbukås til KRS247.

Flertallet vedtok blant annet å bruke 50 millioner av investeringsfondet til å betale ned på kommunens milliardgjeld. Arbeiderpartiets Mette Gundersen mente flertallskoalisjonen brøt flere valgløfter med årets budsjett. Det er ikke gruppelederen hos FrP enig i.

– Jeg synes skoledebatten har vært veldig interessant å følge fordi der er det en vesentlig forskjell på posisjonen og opposisjonen. Jeg vil jo hevde at posisjonen i denne runden har prioritert for eksempel oppfølging av barnevern, godt sosialt tiltak med hensyn på dropouts. Vi har satset på at elever skal ha noen å gå til med miljøterapeuter. Så vil Arbeiderpartiet satse på fysisk aktivitet med ganske store summer, som jeg synes er bra, men det er ikke der skoen trykker nå. Og når du ser i tillegg at vi har satset på realfag og matematikk, så synes det er en klarere skole- og sosial profil, sier Storbukås som mener at å satse på både skolefrukt og fysisk aktivitet er veldig dyrt.

Han reagerte også på at Miljøpartiet De Grønne ville ha inn noe helt spesielt i skolen.

– De skal krydre det hele med meditasjon i undervisningen, da begynner vi å snakke om en profil som ikke er helt det vi ønsker å stå for, sier gruppelederen.