KRS247.no

Henter værvarsel...

– For oss er helse viktigst

Høyre var et av partiene som stemte for hele forslaget til administrasjonen rundt planene om helsebydelen på Eg. For gruppeleder Renate Hægeland var selvsagt klar over at jordvern er en viktig sak, men at det i denne saken er viktigere å stå imot noe som kommer i fremtiden.

– Vi vet at det vil komme store utfordringer i forhold til helse, i forhold til samhandlingsreformen hvor også kommunen må inn aktivt og vil måtte gjøre andre ting enn tidligere. Vi tror at nærhet til sykehuset er viktig, så tror vi også at disse utfordringene er så store at vi er avhengige ikke bare av offentlige tjenester, men også et samarbeid med private. Derfor synes vi det viktig å ikke lukke de dørene før vi vet enda mer, forteller Hægeland fra Høyre til KRS247.

Under behandlingen kom det også frem at Kristiansand har rykte på seg til å bygge ned jordbruksarealer. Dette har selvsagt Høyre fått med seg, men de mener det er bare noe en må regne med i en by i vekst.

– Kristiansand ønsker å være et regionsenter. Det betyr at det må bygges ut her, og vi har begrenset med områder og det har vært veldig motstand mot å bygge i høyden. Derfor har vi kommet i denne situasjonen. Men det som jeg synes var veldig positivt som Senterpartiet tok opp, nemlig å lage en strategi for jordvern i kommunen. Det å kunne se på et fra et overordnet perspektiv, det støtter vi veldig. For da tror jeg kanskje at alle sammen klarer å se hvor det er viktige områder å ta vare på og hvor kan vi fortette fordi vi faktisk er en by, sier gruppelederen.

Hun tror at denne vil ta omtrent like lang tid å ferdigbehandle som tilsvarende utbyggingssaker.

– Jeg tror det vil ta tid. Det psykiatribygget som forhåpentligvis skal komme i løpet av et år, eller oppstarten kanskje, det har tatt mellom fem til ti år. Og når vi nå skal gå videre så jeg ikke det vil ta mindre tid, så jeg tror vi snakker at ting kan bli klart på minst fem til ti år, sier Renate Hægeland.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/263725961″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]