KRS247.no

Henter værvarsel...

– Fødselstallene må opp

KrF-leder Knut Arild Hareide mener 1,7 barn i snitt er for lavt for å holde folketallet ajour i Norge. Derfor mener han en fortsatt fleksibel familiepolitikk blir en av de viktigste sakene frem mot høstens valg.

– Dette handler jo om folks hverdag og vi vet at småbarnsfamilietiden er en krevende tid med hektiske dager, og det å få en bedre fleksibilitet, større valgmuligheter er viktig for barnefamiliene, men det er også viktig for samfunnet vårt. For det er flott at folk får barn, og nå ser vi at fødselstallene går dramatisk ned, så de må vi greie å øke, og da må vi ha en bedre familiepolitikk skal vi sikre en fremtidig velferd, sier partilederen til KRS247.

– Det burde finnes en app som kunne gjort det lettere for fedre å bruke kvoten sin, fortalte partiets nestleder Kjell Ingolf Ropstad under arrangementet «Hva er viktigst for familiene?» som ble avholdt i kjelleren til bokhandelen Vivo i Markens gate i Kristiansand i ettermiddag. Han retter spørsmålet til NAV på hvorfor systemet rundt fedrekvoten er så innviklet.

– Men jeg tror at dersom en hadde snudd på prinsippet, altså hatt tillit til familiene, og her er det slik at fordelingen blir jo forskjellig fra familie til familie. Så istedet for at NAV bruker enorme ressurser på at en sitter og behandler enhver søknad, så kunne en heller hatt tillit til familiene og så kunne en heller tatt stikkprøver for å unngå at folk misbruker eller utnytter ordningen. Jeg ønsker iallfall å være en politiker som løfter familiene og har tillit til at de tar gode valg og at det er de som vet best. Det er de viktigste signalene jeg ønsker å sende ut, forteller nestlederen som har fått merke det å skulle rapportere inn sine fedrekvotedager som nybakt pappa.

Hør hele intervjuet etter arrangementet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/321749871″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]