KRS247.no

Henter værvarsel...

– Har hunder flere rettigheter enn sykehjemsbeboere?

Vidar Kleppe fra Demokratene ønsker å klarlegge om kommunen kan garantere at alle beboere på kommunens sykehjem får tilgang til nødvendig aktivisering, mosjon og tilgang på frisk luft. Det kommer frem i en interpellasjon fra bystyrerepresentanten til ordfører Arvid Grundekjøn.

Kleppe viser til at en nylig utgitt hundeveileder inneholder mer detaljerte regler om fysisk og mental aktivitet, enn regelverket for beboere på sykehjem.

Det var i fjor høst at Mattilsynet publiserte en veileder for hundehold, der det blant annet slås fast at hunden skal mosjoneres og aktiviseres daglig, slik at den får dekket sitt behov for sosialt samvær – fysisk og mental aktivitet.

Han påpeker i interpellasjonen at det i verdighetsgarantien, forskriften som klargjør hvordan tjenestetilbudet skal utformes, ikke er like klare retningslinjer.  Det eneste som slås fast om behovet for mosjon og frisk luft er at tilbudet skal ivareta behovet for et mest mulig normalt liv – med normal døgnrytme og adgang til å komme ut.

Ordføreren svarer på Kleppes spørsmål i bystyrets første møte den 21. januar.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/185684685″ params=»color=e0ff00&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]