KRS247.no

Henter værvarsel...

– Et godt budsjett

Til tross for at flertallet i bystyret gikk inn for formannskapets innstilling, som bestod av et budsjettforslag fra Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet, Venstre, Pensjonistpartiet og Senterpartiet, har Arbeiderpartiets gruppeleder Mette Gundersen positive ting å si om det nye budsjettet for Kristiansand.

– Det vi har opplevd i år, er at både budsjettforslaget fra posisjonen og opposisjonen har mange like saker. Det kan jo bety at rådmannen har lagt frem et ganske godt opplegg, også er det noen saker som skiller oss og det har vi snakket mye om i dag. Det gjelder satsning på skole og nivået på eiendomsskatten. Budsjettet kunne vært bedre fra Arbeiderpartiets side, men vi sover godt i natt, forteller Gundersen til KRS247.

Hva er du mest fornøyd med?
– Det er selvfølgelig de satsningene som vi har til felles med partiene i posisjon, som oppgradering av kirkepakken på investeringssiden og ikke minst satsningen på språkopplæring i barnehagen for de aller minste barna som har tospråklige foreldre. Så synes jeg også at deler av frivilligheten har blitt løftet noe i de borgerliges budsjett, vi løftet det mye mer, men det er likevel en sak vi er enige om, sier gruppelederen.

Men det hun er minst fornøyd med er det Gundersen mener er klare løftebrudd på det de gikk til valg på med tanke på skole.

– Særlig Høyre har vært veldig tydelige på at de skal ha en god satsning på skole, men skal du satse på skolen, må du bevilge penger til det og det har ikke blitt gjort i dette budsjettet, snarere blitt kuttet betraktelig, sier Mette Gundersen.