Annonse

– En forferdelig prosess


Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, er svekket i håpet for kommunereformen i store deler av Vest-Agder, slik folkeavstemningene i Hægebostad og Lindesnes har vist. Håpet kan likevel være Stor-Kristiansand og K5.

– Det har vært en forferdelig prosess i det siste, sier Udjus og peker på Lyngdal- og Lindesnes-modellene som ser ut til å strande.

Han synes særlig resultatene av avstemningene i forbindelse med Lyngdal-modellen med Hægebostad og Audnedal etter hvert ble paradoksale.

– Lyngdal vil. Så sier Audnedal ja i folkeavstemning. Så er det 70 stykker i Hægebostad som slår beina under hele den sammenslåingen, forteller Udjus til KRS247.

Videre er et stort politisk nederlag for Lindesnesordfører Janne Fardal Kristoffersen (H), at kommunens innbyggere ikke vil sammen med Mandal og Marnardal, gjør at de tre kommunene heller ikke vet hva de skal gjøre.

– Det er veldig kaotisk akkurat nå, men sånn går det når en legger et sånt spørsmål ut til folkeavstemning. Jeg synes det er veldig underlig at det ikke er sentrale myndigheter som bestemmer grensene mellom kommunene i Norge, sier Udjus.

Likevel er det håp for regionen, skal vi tro Udjus. Kristiansand, Søgne, Songdalen, Lillesand og Birkenes kan vise vei i denne situasjonen.

– Så lenge det er liv i Kristiansand-alternativet så er det dynamikk i prosessen. Skulle omegnskommunene til Kristiansand si nei, da er det lett for motstanderne i resten av fylket å si at det ikke blir noe av denne reformen. Helt til det kommer en eller annen pisk fra sentralt hold, for det vil det på ett eller annet tidspunkt gjøre.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer