KRS247.no

Henter værvarsel...

– En forferdelig prosess

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, er svekket i håpet for kommunereformen i store deler av Vest-Agder, slik folkeavstemningene i Hægebostad og Lindesnes har vist. Håpet kan likevel være Stor-Kristiansand og K5.

– Det har vært en forferdelig prosess i det siste, sier Udjus og peker på Lyngdal- og Lindesnes-modellene som ser ut til å strande.

Han synes særlig resultatene av avstemningene i forbindelse med Lyngdal-modellen med Hægebostad og Audnedal etter hvert ble paradoksale.

– Lyngdal vil. Så sier Audnedal ja i folkeavstemning. Så er det 70 stykker i Hægebostad som slår beina under hele den sammenslåingen, forteller Udjus til KRS247.

Videre er et stort politisk nederlag for Lindesnesordfører Janne Fardal Kristoffersen (H), at kommunens innbyggere ikke vil sammen med Mandal og Marnardal, gjør at de tre kommunene heller ikke vet hva de skal gjøre.

– Det er veldig kaotisk akkurat nå, men sånn går det når en legger et sånt spørsmål ut til folkeavstemning. Jeg synes det er veldig underlig at det ikke er sentrale myndigheter som bestemmer grensene mellom kommunene i Norge, sier Udjus.

Likevel er det håp for regionen, skal vi tro Udjus. Kristiansand, Søgne, Songdalen, Lillesand og Birkenes kan vise vei i denne situasjonen.

– Så lenge det er liv i Kristiansand-alternativet så er det dynamikk i prosessen. Skulle omegnskommunene til Kristiansand si nei, da er det lett for motstanderne i resten av fylket å si at det ikke blir noe av denne reformen. Helt til det kommer en eller annen pisk fra sentralt hold, for det vil det på ett eller annet tidspunkt gjøre.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/253797004″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]