KRS247.no

Henter værvarsel...

– Dristig valg av Venstre

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, er overrasket over Venstre i Kristiansand når partiet sier klart nei til veitraséforslaget for ytre ringvei i Kristiansand. Han tror partiet kan distansere seg fra befolkningen med slike beslutninger.

– Samme hvor opptatt man er av kollektivtrafikk, så ser man kaoset som oppstår på E39. Trafikkproblemene i Kristiansand vil aldri bli løst med mindre man får en ny ringvei, og nå har man endelig fått gjennomslag for dette. Når Venstre da sier nei, så er det nokså dristig fra Venstre, sier Udjus til KRS247.

Han mener også at Venstre nok føler presset fra de andre miljøpartiene i Kristiansand.

– Må ikke Venstre bli tydeligere i slike spørsmål, da?

– Joda. Venstre er satt i en skvis. Tidligere har SV og MDG vært negative til alle veiforslagene vi har fått. Det tror jeg de samme partiene blir straffet for. Men det er kamp om miljøvelgerne, og Venstre kjenner nok presset fra MDG her. Euro Escort Babes

Udjus synes velgergrupperingene i Venstre er veldig interessante å følge.

– Alle partier i Norge er jo allianser av interesser. Venstres velgergrupperinger er jo folk som er opptatt av økonomisk politikk og tilrettelegging for næringsvirksomhet, og de som er genuint opptatt av miljø. Når slike interesser møtes og brytes, blir det interessant å følge. Hvordan de borgerlige velgerne til Venstre reagerer på dette utspillet, er spennende å følge.