Annonse

Dette er Norges mest effektive kommune


Kristiansand sett fra luften. Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com
Arkivfoto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Kristiansand kommer på delt 1. plass i et verktøy kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) har bedt om fra Senter for økonomisk forskning (SØF) på NTNU. Dette viser effektiviteten innen de tre største sektorene i alle norske kommuner og er en del av en ny tjeneste som lanseres torsdag.

Den har fått navnet kommunedata.no og vil gjøre det mulig for alle å sjekke hvor effektiv hver enkelt kommune er i forhold til andre sammenlignbare kommuner.

– Dette er et verktøy som kan brukes for å se hvordan kommunene bruker ressursene sine og hvor gode de er. De kan også lære av kommuner som driver mer effektivt, sier Jan Tore Sanner ifølge NRK.

De tre feltene som kommunene måles på er barnehage, grunnskole og pleie og omsorg. Der scorer Kristiansand 1 på alle tre punktene, noe også Mandal, Bærum, Oslo, Drammen og Bergen gjør. Arendal på sin side scorer 1 på barnehage, men har en indeks som er lavere på grunnskole og pleie og omsorg, og ender på 0,979 sammenlagt.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer