Annonse

– Det er veldig inspirerende


Foto: Alf Otto Fagermo

Miljøpartiet De Grønne er en av de desiderte valgvinnerne og tredobler sin posisjon i bystyret. For førstekandidat Marte Ulltveit-Moe er det utrolig hvor stor fremgang det har vært for partiet over hele landet.

– Vi har kommet oss inn i alle byer i Aust-Agder, vi har fått inn en gruppe på tre her i Kristiansand. Dette blir gøy, sier Ulltveit-Moe til KRS247.

Hun tror oppturen skyldes at det finnes et behov for et parti som sier at nå har vi så mye miljøproblemer at den saken trumfer alle.

– Det har nok vært et sug blant velgerne. Det er mange som har sittet hjemme i sofaen og tenkt at hvis klimaendringene er så alvorlige og lurt på hvorfor ingen gjør noe med det. Også kommer det et grønt parti som sier at det er vår jobb nummer 1, 2 og 3. Da skjer det ting, og da kan vi forandre vår politikk, sier hun.

Miljøpartiet De Grønne er egentlig et blokkuavhengig parti, men førstekandidaten er klar på at det ikke blir aktuelt å samarbeide med de borgerlige partiene.

– Vi er interessert i å forhandle med begge sider, men vi har jo ingenting å forhandle med FrP om og det som er det beste med valg i år, er at FrP har gått så mye tilbake. Og de er for alt det vi er imot, og omvendt. De vil ha mer motorvei, mer bil og mer støy. Og så lenge KrF i denne byen har forlovet seg med FrP, så da er det ikke noe vits for oss å gå den veien, sier Marte Ulltveit-Moe.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer