KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det er en sak vi må gjennom

Arbeiderpartiets Mette Gundersen kan forstå at flere registreringspunkter og bomstasjoner kan oppleves som kjedelig ute i befolkningen, men hun forsikrer at flere slike punkter er nødvendige for byen.

Mette Gundersen. | Foto: Amund Isaksen Lutnæs

Mette Gundersen. | Foto: Amund Isaksen Lutnæs

– Hvis avtalen omtrentlig som den ligger i forslaget som vi skal behandle blir vedtatt, så vil man bruke bompenger på en annen måte enn tidligere. Blant annet med å styrke kollektivtrafikken. Det er nytt, og sånn sett endrer man premissene i forhold til hvordan man tenkte med bompenger tidligere, sier Gundersen til KRS247.

Et flertall av politikerne i formannskapet i Kristiansand ønsker flere bomstasjoner eller registreringspunkter i og rundt byen. Ordfører Harald Furre (H) tror det kan bli innkreving av bompenger rundt Sørlandsparken, skriver NRK. Gundersen understreker at det ligger noen klimaforpliktelser og miljømål fra Storting og Paris-avtalen som må nås.

– Da er restriktive tiltak i trafikken et av de punktene. Man må blande gode miljøtiltak med restriktive tiltak, sier Gundersen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/249837992″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]