Annonse

– Det er en sak vi må gjennom


Flere bomstasjoner, deriblant i ring rundt Sørlandsparken, kan bli en realitet.

Arbeiderpartiets Mette Gundersen kan forstå at flere registreringspunkter og bomstasjoner kan oppleves som kjedelig ute i befolkningen, men hun forsikrer at flere slike punkter er nødvendige for byen.

Mette Gundersen. | Foto: Amund Isaksen Lutnæs

Mette Gundersen. | Foto: Amund Isaksen Lutnæs

– Hvis avtalen omtrentlig som den ligger i forslaget som vi skal behandle blir vedtatt, så vil man bruke bompenger på en annen måte enn tidligere. Blant annet med å styrke kollektivtrafikken. Det er nytt, og sånn sett endrer man premissene i forhold til hvordan man tenkte med bompenger tidligere, sier Gundersen til KRS247.

Et flertall av politikerne i formannskapet i Kristiansand ønsker flere bomstasjoner eller registreringspunkter i og rundt byen. Ordfører Harald Furre (H) tror det kan bli innkreving av bompenger rundt Sørlandsparken, skriver NRK. Gundersen understreker at det ligger noen klimaforpliktelser og miljømål fra Storting og Paris-avtalen som må nås.

– Da er restriktive tiltak i trafikken et av de punktene. Man må blande gode miljøtiltak med restriktive tiltak, sier Gundersen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer