KRS247.no

Henter værvarsel...

– Den grønne bølgen kommer nå

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe er Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat til bystyret i Kristiansand ved høstens kommunevalg. Hun tror folk er klar for et grønnere samfunn. 

– I et miljøvennlig samfunn får vi et bedre liv, bedre helse, bedre humør og mindre stress, sier Ulltveit-Moe som likevel innser at hennes eget liv nok ikke blir mindre stressfullt.

– For min egen del så handler det å stille til valg om å brette opp ermene og jobbe hardt for å skape et bedre og grønnere samfunn, sier førstekandidaten.

Hun er overbevist om at velgerne setter pris på den tydelige talen fra politikere om hva de vil.

Hun har i en årrekke brukt sin fritid og arbeidstid på å påvirke politikere, nå skal hun bli en del av systemet.

– Jeg tror det er mye som er mulig å få til også innenfor systemet, og jeg tror partiet kan gjøre et stort byks, sier Ulltveit-Moe som meldte seg ut av Venstre i 1998.

Ambisiøs

I avisene kan det virke som om den borgerlige fløyen i bystyret har allerede startet samtaler om hvem som skal være ordfører og varaordfører etter valget. Det er mye for tidlig mener Ulltveit-Moe.

– Jeg tror det blir et veldig spennende lokalvalg. Frp og Høyre har makten både nasjonalt, i fylket og her i Kristiansand. Jeg er ikke overbevist om at folket er fornøyd med den politikken og de nye løsningene til høyresiden, mener Ulltveit-Moe som tror hennes eget parti vil bli større enn Frp.

– Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Miljøpartiet De Grønn vil bli større enn Frp her i Kristiansand.

Hvor lang tid trenger du på å få det til? 

– Fire år kanskje. Det er ambisiøst, men det er slike mål vi må ha, sier Ulltveit-Moe.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/191727909″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]