Annonse

– Den grønne bølgen kommer nå


Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat Marte Rostvåg Ulltveit-Moe Foto: Helge Martin Markussen

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe er Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat til bystyret i Kristiansand ved høstens kommunevalg. Hun tror folk er klar for et grønnere samfunn. 

– I et miljøvennlig samfunn får vi et bedre liv, bedre helse, bedre humør og mindre stress, sier Ulltveit-Moe som likevel innser at hennes eget liv nok ikke blir mindre stressfullt.

– For min egen del så handler det å stille til valg om å brette opp ermene og jobbe hardt for å skape et bedre og grønnere samfunn, sier førstekandidaten.

Hun er overbevist om at velgerne setter pris på den tydelige talen fra politikere om hva de vil.

Hun har i en årrekke brukt sin fritid og arbeidstid på å påvirke politikere, nå skal hun bli en del av systemet.

– Jeg tror det er mye som er mulig å få til også innenfor systemet, og jeg tror partiet kan gjøre et stort byks, sier Ulltveit-Moe som meldte seg ut av Venstre i 1998.

Ambisiøs

I avisene kan det virke som om den borgerlige fløyen i bystyret har allerede startet samtaler om hvem som skal være ordfører og varaordfører etter valget. Det er mye for tidlig mener Ulltveit-Moe.

– Jeg tror det blir et veldig spennende lokalvalg. Frp og Høyre har makten både nasjonalt, i fylket og her i Kristiansand. Jeg er ikke overbevist om at folket er fornøyd med den politikken og de nye løsningene til høyresiden, mener Ulltveit-Moe som tror hennes eget parti vil bli større enn Frp.

– Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Miljøpartiet De Grønn vil bli større enn Frp her i Kristiansand.

Hvor lang tid trenger du på å få det til? 

– Fire år kanskje. Det er ambisiøst, men det er slike mål vi må ha, sier Ulltveit-Moe.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar