Annonse

Bosetter flest flyktninger i landet


Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF) | Foto: Pål Lomeland

Målt opp mot innbyggertallet er det ingen kommuner i Norge som er flinkere til å bosette flyktninger enn Kristiansand.  Det viser tall fra Integrering og Mangfoldsdirektoratet (IMDI). 

– Hadde alle kommuner vært like flinke som oss, hadde vi ikke sett at nesten 2500 flyktninger ikke får en plass å bo, sier varaordfører Jørgen Kristiansen til KRS247.

I fjor bosatte kommunen 280 flyktninger, det er 80 flere enn det som var vedtatt og ønsket fra IMDI.

I perioden 2006 -2013 bosatte Kristiansand 13,2 flyktninger pr 1000 innbyggere. Langt flere enn de neste på listen som er Tromsø og Drammen.

– Kristiansand kommune har tradisjonelt vært positiv til å bosette flyktninger, og vi har svart ja på de forespørslene som er kommet fra IMDI, forteller Kristiansen.

Kommunen ble i 2011 derfor kåret til den beste bosetningkommunen i landet.

– Det handler om å ta vår del av det nasjonale ansvaret, fastslår Kristiansen.

At man bosatte 80 flere i 2014 enn det som var vedtatt forklarer han med at noen flyktninger fra 2013 ikke var bosatt før året var omme.

– I tillegg kommer det noen familiegjenforeninger som gjør at tallet ble såpass høyt, sier Kristiansen.

I 2015 har Kristiansand vedtatt at man skal bosette 180 flyktninger i kommunen.

 

Hør hele intervjuet med Jørgen Kristiansen her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar