KRS247.no

Henter værvarsel...

– Bortimot så ille man kunne fryktet

I går kveld lanserte Styringsgruppa for bymiljøavtalen i Kristiansandsområde sine forslag for ny bomstruktur i Kristiansand kommune. FrPs gruppeleder i Kristiansand, Stian Storbukås, kaller det å innføre en ny avgiftsøkning «langt utenfor enhver moralsk riktig avgjørelse».

Styringsgruppa har foreslått å øke antallet bomstasjoner fra fem til åtte, og samtidig øke satsene kraftig. Målet er å ha nullvekst i trafikken i kommunen. Storbukås er ikke imponert over forslaget.

– Vi har dessverre sett dette komme lenge og resultatet er bortimot så ille man kunne fryktet i utgangspunktet, sier Storbukås.

Heldigvis, i følge gruppelederen, har styringsgruppa bedt om å utrede nullalternativet hvor det ikke skal økes verken punkter eller satser. FrPs utgangspunkt er veldig klart i denne saken.

– Vi har lovt velgerne våre å ikke øke disse bompengene. Det er utgangspunktet. Det vi da må se på med realistiske briller, er jo hva vi kan få til innenfor de rammene vi allerede har. Jeg tenker det er enkelte ting som kan omprioriteres, sier Storbukås.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/263407891″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]