KRS247.no

Henter værvarsel...

Ber folk avvente utmelding

Venstre har opplevd en medlemsflukt over hele landet etter det ble klart at de ønsket å gå inn i regjeringsforhandlinger sammen med Høyre og Fremskrittspartiet. Her lokalt har sju medlemmer meldt seg ut av partiet og én har meldt seg inn.

– Jeg må jo bare først og fremst si at jeg beklager at Hans Antonsen velger å melde seg ut, han har gjort en fantastisk innsats for partiet og så håper jeg at våre veier krysses igjen når han også vil se de resultatene som vi forhåpentligvis kommer til å oppnå, sier sentralstyremedlem i Venstre, Petter Toldnæs til KRS247.

Han var blant de som ønsket at Venstre ikke skulle inn i regjering, men fortsatt fremme sin politikk på Stortinget og led dermed et nederlag da avgjørelsen ble kjent i går. Han er usikker på om partiet vil komme seg styrket av denne ufrivillige opprydningen.

– Det som vi har diskutert i helgen er hva vi tror er best på kort og lang sikt for partiet, så jeg er veldig spent på å se hva som kommer ut av disse forhandlingene, sier Toldnæs som håper flukten har stoppet nå.

– Jeg tror ingen politiske partier ønsker å ha flere utmeldinger enn innmeldinger, så det er klart at det ikke er bra i det hele tatt. Men samtidig så har jeg respekt for den avgjørelsen noen velger å ta, og så vil jeg si til de som da vurderer sitt medlemsskap, så vil jeg be de avvente hva vi faktisk kommer frem til. For det er jo klart at skal vi gå i regjering, så må det være en ny blågrønn regjering hvor vi flytter det politiske landskapet mot sentrum som vil være avgjørende, sier sentralstyremedlemmet i Venstre.

Hør hele intervjuet her.