KRS247.no

Henter værvarsel...

– Bare munnhell fra FrP

Demokratenes gruppeleder i Kristiansand bystyre, Vidar Kleppe, kommer med en sterk oppfordring til FrP om å bryte ut av det borgerlige samarbeidet om bompengeinnkrevingen øker i Kristiansand. 

Kleppe er tydelig på at FrP må se nærmere på sitt samarbeid med de styrende partiene, når et parti som så tydelig er mot økning i bompengeinnkreving i Kristiansand må potensielt finne seg i en drastisk økning.

– Nå er det snakk om en 75-100 % økning av avgiftene i Kristiansand og det er dramatisk. Her må Storbukås og FrP si at nok er nok. Mener de alvor må de bryte ut av denne flertallskonstellasjonen. Ellers er dette bare munnhell fra FrP, sier Kleppe til KRS247.

Ordfører i Kristiansand, Harald Furre, påpekte i går at selv om bompenger er et område der FrP er uenige med sine samarbeidspartnere, vil det formelle samarbeidet mellom partiene fortsette som vanlig – til tross for sterk retorikk fra begge sider.

Demokratenes gruppeleder kommer i dagens bystyremøte med en interpellasjon hvor han ønsker at kommunen skal utrede mulighetene for at Kristiansand kommune kan støtte folk økonomisk for å kjøpe elektrisk sykkel. Kleppe har etterlyst flere gulrøtter fra de styrende partiene i Kristiansand, og han håper at en slik ordning kan hjelpe på å redusere biltrafikken – og dermed også bomavgifter og rushtidsavgiften.

– Jeg synes folkehelsa er viktig og jeg synes også at det er viktig å få redusert biltrafikken med fornuftige tiltak. Derfor har jeg sett på ordninger andre kommuner har, blant andre Oslo kommune, forteller Kleppe.

– Hvis dette kan være med å bidra til at vi får lavere bompenger og lavere rushtidsavgift er jo det kjempebra.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/263609145″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]