Annonse

Bare én kvinnelig listetopp i Søgne


Astrid Margrethe Hilde (Ap) - Foto: Arbeiderpartiet

Det er en veldig stor andel av menn som er satt på toppen av listene hos partiene som stiller til valg i regionen vår. I Søgne er bare én kvinne blant de 11 ordførerkandidatene til kommunen.

Ifølge en gjennomgang som Nynorsk pressekontor har gjort, er det to kvinner på listetoppen i Songdalen kommune blant de ni ordførerkandidatene, mens det i Kristiansand fortsatt er en ganske skjev fordeling, men der er det fire kvinner som er satt på topp hos partiene, mens det er ni menn.

En av kvinnene som står på toppen av valglistene i Kristiansand, er Mette Gundersen fra Arbeiderpartiet, en av de heteste kandidatene til å bli den nye ordføreren. Ellers har Miljøpartiet De Grønne satt Marte Rostvåg Ulltveit-Moe på topp av sin valgliste, mens det er Astrid Lesamana som står øverst på valglisten til Sosialistisk Venstreparti. Den fjerde kvinnen som står øverts, er Tale Østrådal fra Piratpartiet.

I Søgne er den eneste kvinnen på listen Astrid Margrethe Hilde fra Arbeiderpartiet.

Se selv oversikten på Regjeringens nettsider.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer