Annonse

Deler av Vågsbygd uten vann etter graveuhell


Foto: Pål Lomeland

Brudd i en vannledning etter et graveuhell er årsaken til at enkelte beboere i ytre deler av Vågsbygd nå er uten vann.

– Det er en privat entreprenør som har gravd over en vannledning ved Vågsbygd idrettsplass, sier Kai Lindal i Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune til KRS247.

Han karakteriserer det som har skjedd som et hendelig uhell.

Husstander fra Kjos til Møvik skal ha vært berørt av hendelsen, men de aller fleste har allerede fått tilbake vannforsyningen.

– Vi arbeider for fullt med skaderetting. Det er et noe komplisert ledningsbrudd. Det er derfor vanskelig å si hvor lang tid dette tar, men i løpet av kvelden vil nok de som er berørt nå få vannet tilbake, sier Lindal.

Vannrøret har sprukket horisontalt og gravearbeider vil avdekke hvor stor del av røret som må skiftes ut.

– Etter at skaden på røret er utbedret må vannet klorlegges, slik at det er bakteriefritt når det kommer ut til brukeren. Til slutt må røret spyles før det kan sendes ut til abonentene, sier Lindal.

Han kan fortelle at Kristiansand kommune vil kjøre ut vann til beboere som eventuelt ikke får tilbake vannet innen rimelig tid.

ledningsbrudd_vågsbygd

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer